Články a encyklopédie

5-dňová diéta pre lepší pocit

5-dňová diéta pre lepší pocit

5-dňová diéta pre lepší pocit

5-dňová diéta pre lepšiu pohodu je ideálnym riešením, keď nám chýba energia a motivácia na rôzne úlohy. Pozrite si menu...

Popis

5-dňová diéta pre lepší pocit


Chcete menej vážiť a cítiť sa lepšie? Riešením je pestrá 5-dňová strava pre lepšiu pohodu.

1. deň
Raňajky: Ovsené vločky s čerstvým alebo rozmrazeným ovocím, čaj alebo káva (môžete pridať beztukové sójové mlieko.
Desiata: 1 malá kukuričná tortilla s čerstvou alebo grilovanou zeleninou (cibuľa, zelená paprika, paradajky), 1 pomaranč alebo 2 mandarínky.
Obed: 2 šálky zmiešanej zeleniny, nakrájanej na plátky, ochutenej balzamikovým octom. Šalát môže byť aj z ovocia, ale inak je najlepšie zvoliť sladké zemiaky, červenú papriku, uhorky, červenú kapustu a červenú cibuľu.
Olovrant: 1 jogurt bez pridaného cukru, do ktorého pridáme banán nakrájaný na kúsky. Najlepšou voľbou je grécky jogurt. Namiesto banánu môžete do jogurtu pridať jahody.
Večera: Šalát zo sezónnych produktov a čerstvých byliniek, grilovaný steak z lososa a 2 pečené zemiaky poliate lyžicou kyslej smotany.

2. deň:
Raňajky: Vaječná omeleta plnená grilovanou zeleninou – cibuľou, paprikou, šampiňónmi a/alebo brokolicou. Môžete si k nej dať čaj, horúce kakao, prípadne sa rozhodnúť aj pre šálku lesného ovocia.
Desiata: 1 šálka hrozna.
Obed: Šalát so zeleninou podľa vlastného výberu. Pridajte dresing zo ¾ šálky gréckeho jogurtu, ½ šálky kyslej smotany bez tuku, ½ lyžičky oregana a ½ lyžičky mletého cesnaku. Z celozrnného chleba urobíme sendvič s malým vyprážaným steakom z morčacích pŕs. Do sendviča môžete pridať zeleninu podľa vlastného výberu.
Olovrant: 1 hruška alebo pukance bez soli a iných prísad.
Večera: Vegetariánsky burger z celozrnnej žemle, pečeného kuracieho mäsa a paradajok. Podávame s rýchlo uvarenou zeleninou (špargľa, brokolica, karfiol).


3. deň:
Raňajky: Celozrnné cereálie so šálkou sójového mlieka a lesným ovocím. Cereálie by mali byť bez pridaných cukrov. Pijeme čaj alebo kávu.
Desiata: 1 šálka nakrájaného vodného melónu alebo iného sezónneho ovocia podľa vlastného výberu alebo 1 šálka varenej baby mrkvy.
Obed: 1 opečený kukuričný klas.
Olovrant: Tvaroh, do ktorého pridáme ovocie podľa vlastného výberu. Jedzte ½ šálky tvarohu s ½ šálkou nakrájaného ovocia.
Večera: Špenátový šalát, do ktorého môžeme pridať mrkvu a paradajku a dochutíme 3-4 hrnčekmi ryžového octu.


4. deň:
Raňajky: 1 šálka čerstvého ovocia, 1 šálka jogurtu bez tuku a cukru, čaj alebo káva.
Desiata: 1 tanier fazuľovej polievky.
Obed: Tuniakový sendvič - do pšeničného chleba pridajte nakrájaný zeler a cibuľu a 1 konzervu tuniaka.
Olovrant: Batáty pečené v rúre.
Večera: Šalát pripravený z hlávkového šalátu, paradajok, uhoriek a všetkej zeleniny, ktorá sa nachádza v chladničke. Pochutnať si môžeme aj na quinoi a tofu.


5. deň:
Raňajky: Ovsené vločky, čaj alebo káva.
Desiata: Cícerový a paradajkový šalát ochutený cesnakom a citrónovou šťavou.
Obed: Paradajková krémová polievka.
Olovrant: 1-2 šálky čerstvého ovocia podľa vlastného výberu.
Večera: Pečený steak z lososa posypaný tymianom na zdravom tuku ako kokosový olej. Ako prílohu podávame uvarené špenátové listy a ako dezert smoothie s 1 beztukovým jogurtom a ½ banánom alebo niekoľkými jahodami.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.