Články a encyklopédie

LCHF kura na indický spôsob

LCHF kura na indický spôsob

LCHF kura na indický spôsob

LCHF kura na indický spôsob je ďalším lahodným kuracím jedlom v receptoch LCHF. Pozrite si recept na prípravu LCHF kurčaťa na indický spôsob...

Popis

LCHF kura na indický spôsob


Výživová hodnota:
Sacharidy: 5 % (7 g)
Vláknina: 3 g
Tuky: 79 % (52 g)
Bielkoviny: 16 % (24 g)
Kalórie: 592


Zloženie:

  • 1,8 kg vykostených kuracích stehien,
  • ¾ šálky sladkej smotany,
  • 1 paradajka,
  • 1 žltá cibuľa,
  • 2 polievkové lyžice čerstvého zázvoru,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku,
  • ½ lyžičky koriandra,
  • ½ lyžičky čili prášku,
  • 1 lyžička soli,
  • 80 g masla.


Na pečený karfiol (príloha):

  • 1 kg karfiolu,
  • ½ lyžičky kurkumy,
  • ½ lyžice koriandrových semienok,
  • ½ lyžičky soli,
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia,
  • 50 g masla.

 

Príprava:

  1. Kuracie stehná nakrájame na kúsky veľkosti sústa.
  2. Smotanu, paradajky, cibuľu, zázvor, nasekaný cesnak a paradajkový pretlak dáme do viacúčelového hrnca a všetky ingrediencie dobre premiešame.
  3. Kura marinujeme v pripravenej marináde aspoň 20 minút (ak je to možné, marinujeme ho v chladničke).
  4. Veľkú panvicu položte na sporák, teplota by mala byť stredne vysoká. Pridáme tretinu masla, na ktorom rýchlo opečieme kúsky kurčaťa, ktoré by malo dostať zlatistú farbu. Potom pridajte zvyšok masla a soľ podľa chuti.
  5. Na prípravu pečeného karfiolu si predhrejeme rúru na 200°C. Karfiol rozoberieme na ružičky, rozložíme na plech a polejeme maslom a korením.
  6. Pečieme v rúre 15 minút.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.