Články a encyklopédie

LCHF kura s kari a karfiolovým pyré

LCHF kura s kari a karfiolovým pyré

LCHF kura s kari a karfiolovým pyré

LCHF kura s karí a karfiolovým pyré je vynikajúce hlavné jedlo, ktoré poteší všetkých milovníkov kuracieho mäsa. Pozrite si recept na LCHF kura s kari a karfiolovým pyré...

Popis

LCHF kura s kari a karfiolovým pyré


Výživová hodnota:
Sacharidy: 7 % (21 g)
Vláknina: 11 g
Tuky: 83 % (113 g)
Bielkoviny: 10 % (32 g)
Kalórie: 1211


Zloženie:

  • ½ kg kuracích stehien bez kostí,
  • 200 g brokolice,
  • malé množstvo čerstvej fazule,
  • 3 lyžice masla alebo kokosového oleja,
  • 500 ml kokosového mlieka,
  • 1 polievková lyžica červenej kari pasty,
  • 1 červená paprika, jemne nasekaná alebo nastrúhaná,
  • 1 polievková lyžica čerstvého strúhaného zázvoru,
  • soľ a korenie podľa chuti.

 

Na karfiolové pyré:

  • 1 a ½ kg karfiolu,
  • ½ lyžičky soli,
  • 80 g masla alebo kokosového oleja,
  • ½ lyžičky kurkumového prášku (voliteľné).

 

Príprava:

  1. Na panvici rozpustíme maslo alebo kokosový olej.
  2. Opečte nadrobno nakrájanú cibuľu, zázvor a papriku (nie viac ako 5 minút, aby ingrediencie zmäkli).
  3. Pridajte kari pastu a kuracie mäso. Smažte, kým kura nezhnedne (5-10 minút). V prípade potreby pridajte viac masla alebo oleja.
  4. Brokolicu nakrájame a pridáme na panvicu spolu s fazuľou.
  5. Potom pridáme kokosové mlieko (iba tuhú časť, prebytočnú tekutinu treba odstrániť) a necháme 15 minút pri strednej teplote. Kým sa kura namáča v kokosovom mlieku, pripravte si karfiolové pyré.
  6. Karfiol dobre umyjeme a rozdelíme na čo najmenšie kúsky. Na panvici rozpustíme maslo alebo kokosový olej, pridáme karfiol a varíme 10 minút alebo kým karfiol nezmäkne. Podľa chuti osolíme a pridáme kurkumu.
  7. Karfiol roztlačíme vidličkou a podávame s kuracím mäsom.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.