Články a encyklopédie

LCHF vaječná omeleta s mäsom

LCHF vaječná omeleta s mäsom

LCHF vaječná omeleta s mäsom

Kto by nemiloval vaječnú omeletu? Dá sa pripraviť aj s mäsom – hovädzím, jahňacím alebo bravčovým. Ak k nej pridáte trochu syra, chuť je naozaj vynikajúca! Pozrite si recept na prípravu LCHF vaječnej omelety s mäsom...

Popis

LCHF vaječná omeleta s mäsom


Výživová hodnota:
Sacharidy: 1 % (2 g),
Vláknina: 0 g,
Tuky: 65 % (36 g),
Bielkoviny: 33 % (42 g),
Kalórie: 509


Zloženie:

  • 80 g mletého hovädzieho, jahňacieho alebo bravčového mäsa,
  • 2 vajcia,
  • 50 g syra podľa vlastného výberu, najlepšie nastrúhaného.

 

Príprava:

  1. Rúru vyhrejeme na 200 °C.
  2. Medzitým uvaríme mäso a rozložíme ho na povrch menšieho pekáča. Pomocou lyžice urobíme do mäsa 2 "dierky", do ktorých rozbijeme vajíčko.
  3. Navrch posypeme strúhaným syrom.
  4. Pečieme v rúre, kým sa vajíčka neuvaria (asi 15 minút).
  5. Počkáme, kým jedlo trochu vychladne.

 

Tip:
K vaječnej omelete s mäsom sa perfektne hodí chrumkavý zelený šalát s čerstvými bylinkami a avokádom!

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.