Články a encyklopédie

Zistite, prečo sú bobule acai silným antioxidantom

Zistite, prečo sú bobule acai silným antioxidantom

Zistite, prečo sú bobule acai silným antioxidantom

Bobule Acai obsahujú 10-krát viac antioxidantov ako hrozno a 30-krát viac ako červené víno. Prečítajte si viac o účinných látkach bobúľ acai na tomto odkaze.

Popis

Bobule Acai sú dnes známe po celom svete, pretože sú považované za jeden z najlepších antioxidantov spomedzi ostatných bobúľ. Sú to bobule, ktoré rastú na palmách v amazonskom dažďovom pralese. Pretože rastú vo voľnej prírode, čo z nich robí vzácny, jedinečný a najčistejší výtvor prírody, a nie sú pestované v záhradách, znamená to, že nie sú geneticky modifikované, plné chemikálií, konzervačných látok alebo pesticídov. Predtým, ako sa stali populárnymi, boli považované za jedlo chudobných ľudí. Chuť ovocia pripomína lesné bobule s čokoládou, s horkastou chuťou.

V priemysle sa používajú na konzumáciu, môžu sa konzumovať čerstvé, v prášku, kapsulách alebo šťave. V kozmetickom priemysle sa pridávajú do krémov a iných prípravkov. Zvyčajne na dosiahnutie väčšieho účinku proti starnutiu.

 

Bobule Acai obsahujú 10-krát viac antioxidantov ako hrozno a 30-krát viac ako červené víno.

 

Bobule Acai sú jedným z najlepších prírodných zdrojov antokyánov. Antokyány sú typom bioflavonoidov, ktoré majú výnimočnú antioxidačnú aktivitu. Antokyány sú prírodné farbivá (fialové, červené, modro-čierne) nachádzajúce sa v bobuliach acai. Okrem antokyanov obsahujú aj dvanásť zložiek podobných flavonoidom, proantokyanidínom, polyfenolom a dokonca v malom množstve aj silný antioxidant resveratrol. Okrem toho obsahujú aj vitamíny A, B a ďalšie, železo, draslík, vápnik, horčík, aminokyseliny, vlákninu a omega 3, 6 a 9 mastné kyseliny.

 

 

 

 

 

 

Výhody konzumácie bobúľ acai:

Zlepšujú energiu a posilňujú imunitný systém - mastné kyseliny a vitamíny navyše prispievajú k zvýšeniu energie v tele.

Antioxidanty – chránia nás pred voľnými radikálmi, ktoré spôsobujú predčasné starnutie, rakovinu a iné degeneratívne ochorenia. Voľné radikály tiež spomaľujú metabolizmus, čo vedie k priberaniu.

Potláčajú chuť do jedla – vďaka vysokému obsahu vlákniny pomáhajú kontrolovať hladinu cukru v krvi, ktorá môže byť hlavným vinníkom návalov hladu medzi jedlami. Môžu pomôcť pri znižovaní nadváhy.

Detoxikácia – ak konzumujeme veľa spracovaných potravín, môže to spomaliť metabolizmus organizmu. Výsledkom môže byť zadržanie už spracovaných potravín. Jahody obsahujú omega esenciálne mastné kyseliny, ktoré sú kľúčové pre rýchlejší metabolizmus.

Chráni pred mnohými chorobami – obsahuje veľké množstvo vitamínu C, ktorý je jedným z najdôležitejších vitamínov pre udržanie nášho zdravia.

Vitamíny B komplexu – prispievajú k zdravým vlasom, očiam a pokožke, zlepšujú činnosť nervovej sústavy a napomáhajú tvorbe červených krviniek.

Mastné kyseliny – bobule acai majú viac ako 30% mastných kyselín ako kyselina linolová, palmitová a olejová. O mastných kyselinách je známe, že účinne znižujú hladinu zlého cholesterolu v krvi a pomáhajú nám udržiavať ideálnu telesnú hmotnosť.

 

Pre množstvo pozitívnych vlastností vás určite neprekvapí, že túto super potravinu a jej liečivé účinky prezentovali aj v televíznej relácii Oprah, písali o nej aj známe noviny ako The Wall Street Journal či The New York Times.

Všetci si uvedomujeme, že je potrebné zjesť denne aspoň nejakú zeleninu a ovocie, aby sme telu dodali všetky potrebné vitamíny a minerály pre normálne fungovanie. Ale kto to naozaj robí? Jedným z riešení je preto konzumácia Acai vo forme kapsúl alebo prášku, ktorý sa denne konzumuje v menšom množstve a zároveň dodatočne absorbuje do tela ďalšie živiny.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.