Železo
Ak nemáme dostatok železa, naše telo nedokáže produkovať dostatok červených krviniek, ktoré prenášaj..
Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie vášho používateľského zážitku a poskytovanie obsahu. Niektoré sú nevyhnutné na správne fungovanie stránky, iné sú voliteľné a môžu sa používať na prispôsobenie reklám - viac informácií.
Ďalšie informácie o používaní osobných údajov spoločnosťou Google nájdete tu: Google’s Privacy & Terms site.
Amygdalín v skutočnosti nie je vitamín, keďže nemá také vlastnosti ako iné vitamíny, ako ho pomenoval Ernest T. Krebs Jr. Získajte informácie o amygdaline a prečítajte si celý popis...
Popis
Výhody užívania a úloha v tele:
Amygdalín, tiež známy ako vitamín B17, má v našom tele dôležité funkcie. Výskumy potvrdili, že ničí rakovinové bunky, posilňuje imunitný systém a zabraňuje tvorbe rakovinových buniek.
V skutočnosti to nie je vitamín, keďže nemá také vlastnosti ako iné vitamíny a pomenoval ho tak Ernest T. Krebs, ml., ktorý predpovedal, že rakovinu v tele spôsobuje nedostatok určitej látky. Látka, ktorú nazývame amygdalín, je vlastne kyanogénny glykozid, ktorý oficiálna medicína považuje za toxickú látku.
Nedostatok a príznaky:
Niektorí odborníci sú presvedčení, že nedostatok vitamínu B17 by mal viesť k vzniku rakoviny, no názory na to sú aj dnes dosť rozdielne.
Odporúčaná denná dávka:
Najväčšie množstvo amygdalínu sa nachádza v marhuľových jadierkach, ktoré by sa mali konzumovať 5-7 krát denne. Onkologickí pacienti by mali skonzumovať väčšie množstvo marhuľových jadierok denne, nie však viac ako 35 denne.
Vedľajšie účinky alebo predávkovanie:
Kyanid je vo väčšom množstve toxický, preto sa pred začatím alternatívnej liečby musíme poradiť s odborníkom. Niektorí ľudia sú citliví na vitamín B17 a môžu pociťovať bolesti hlavy a slabosť. Konzumácia grapefruitu, citrónovej, pomarančovej alebo hroznovej šťavy údajne odstraňuje príznaky.
Dobrý zdroj živín:
Potraviny s vysokým obsahom amygdalínu sa nazývajú nitrilozidy. Patria sem semená, obilniny a orechy.
Najbohatším zdrojom amygdalínu sú marhuľové semená. Obsahujú ho aj broskyne a slivky a semená v čerešniach a nektárinkách. Výnimkou nie sú ani drobné semienka v jablkách, hrozne, jahodách, malinách a černiciach.
Spomedzi obilia obsahuje najviac amygdalínu proso, pohánka, jačmeň a ľan.
Horké mandle, kešu a makadamové orechy sú tiež výborným zdrojom vitamínu B17.
Vedeli ste?
Štúdie ukázali, že vitamín B17 pomáha zvyšovať schopnosť tela bojovať proti rakovine. B17 to robí tvorbou kyanovodíka, ktorý sa uvoľňuje do tkanív tela. Táto zlúčenina potom napáda a ničí rakovinové bunky. Klinické testy tiež ukázali, že amygdalín dobre reaguje s vitamínmi A, C, E, ktoré pôsobia ako antioxidanty, s pankreatickými enzýmami a ďalšími živinami a s ich pomocou dokonca ničí rakovinové bunky.
B17 tiež údajne znižuje bolesť spôsobenú artritídou. Bolo preukázané, že znižuje vysoký krvný tlak, posilňuje imunitný systém a prispieva k celkovému zdraviu.
Ak nemáme dostatok železa, naše telo nedokáže produkovať dostatok červených krviniek, ktoré prenášaj..
V jednej štúdii zdraví starší ľudia nad 70 rokov s vysokou hladinou vitamínu K v krvi dosiahli vynik..
Pondelok až štvrtok: od 8:00 do 16:00
Piatok: od 8:00 do 14:00
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.