Články a encyklopédie

Eskulín

Eskulín

Eskulín

Eskulín sa používa na zmiernenie a prevenciu zápalu, zmiernenie bolesti a potlačenie baktérií. Spoznajte eskulín a prečítajte si celý popis...

Popis

Eskulín 

Čo je eskulín?

Eskulín je kumarínový glukozid, ktorý sa prirodzene vyskytuje v plodoch a kôre pagaštanu konského (Aesculus hippocastanum). Rozoznáva sa ako biele kryštály rozomleté ​​na prášok, ktorý je mierne rozpustný a používa sa hlavne v produktoch starostlivosti o pokožku, najmä ako opaľovací krém.

Ako liek sa niekedy používa ako vazoprotektívne činidlo. Používa sa aj v mikrobiologickom laboratóriu na pomoc pri identifikácii bakteriálnych druhov (najmä enterokoky a listérie).

Často sa používa na zmiernenie a prevenciu zápalu, zmiernenie bolesti a potlačenie baktérií. Je obsiahnutý vo väčšine výživových doplnkov určených na posilnenie žilových stien. Podľa mnohých štúdií je účinný aj pri odstraňovaní celulitídy.

V potravinárskom priemysle sa eskulín pridáva do rôznych druhov nápojov vrátane alkoholických nápojov a používa sa aj ako prídavná látka v potravinách.


Výhody použitia esculinu:

  • Prírodná látka z pagaštanu konského.
  • Vazoprotektívne činidlo.
  • Chráni pred spálením.
  • Zmierňuje bolesť a zápal.
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.