Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie vášho používateľského zážitku a poskytovanie obsahu. Niektoré sú nevyhnutné na správne fungovanie stránky, iné sú voliteľné a môžu sa používať na prispôsobenie reklám - viac informácií.
Ďalšie informácie o používaní osobných údajov spoločnosťou Google nájdete tu: Google’s Privacy & Terms site.
Púpava lekárska (Taraxacum officinale) je trváca rastlina, ktorá sa vyskytuje na lúkach po celom Slovensku. Spoznáte ju podľa zúbkovaných a podlhovastých listov a stoniek bohatých na mlieko. Kvety púpavy sú sfarbené do žlta a keď odkvitnú, robia z kvietkov „svetielka“, ktoré deti veľmi radi vyfukujú.
Tradičným spôsobom prípravy púpavy je púpavový šalát, ale poznáme aj púpavový sirup a púpavový čaj. Konzumácia sa odporúča najmä na jar. Púpavový čaj má intenzívnu chuť, ktorá ulahodí každému jazýčku, pretože je špecifický a jedinečný. Čaj na rozmaznávanie duše i tela.
Korene púpavy majú prebiotické účinky a prispievajú k pohode tráviaceho traktu.
Výhody užívania Púpavového čaju s citrónovou trávou:
Návod na použitie: Vrecúško čaju zalejte 0,35 l vriacej vody a nechajte 8-10 minút lúhovať. Odporúča sa 1 šálka čaju 3x denne. Na prípravu kvalitného čaju používajte vždy nové čajové vrecúško.
Zloženie: citrónová tráva 30%, sušené jablko, púpava - rastlina 15%, šípka, listy černice, korene púpavy 5%, koreň čakanky, arómy, sušená pomarančová a citrónová kôra.
Obsah: 15 čajových vrecúšok po 2 g
Netto hmotnosť: 30 g
Upozornenie: Čajová zmes nie je náhradou vyváženej a pestrej stravy. Skladujte na suchom mieste.
Pondelok až štvrtok: od 8:00 do 16:00
Piatok: od 8:00 do 14:00
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.