Články a encyklopédie

Laurát sacharózy

Laurát sacharózy

Laurát sacharózy

Laurát sacharózy sa používa hlavne na emulgáciu alebo zmiešanie zmesi látok na báze oleja a vody. Prečítajte si o lauráte sacharózy a prečítajte si celý popis...

Popis

Laurát sacharózy

Čo je laurát sacharózy?

Laurát sacharózy je biely alebo sivobiely prášok získaný kombináciou kyseliny laurovej a sacharózy, ktorý sa používa pri príprave niektorých nápojov, ako aj v niektorých výrobkoch osobnej starostlivosti, kozmetike a tekutých liekoch.

Vavrín sacharózy sa používa hlavne na emulgáciu alebo zmiešanie zmesi látok na báze oleja a vody. V potravinách to zvyčajne znamená, že farby, pridané živiny a príchute čistých nápojov sa oddeľujú od tekutiny. V kombinácii s tepelným spracovaním za pomoci tlaku zachováva bezpečnosť potravín tým, že pomáha inaktivovať spóry určitých typov baktérií, ktoré môžu spôsobiť kazenie potravín.

Pôsobí tiež ako povrchovo aktívna látka alebo látka, ktorá pomáha odstraňovať nečistoty alebo vytvárať penu, preto sa niekedy používa v šampónoch.


Výhody použitia laurátu sacharózy:

  • Pôsobí ako emulgátor.
  • Pomáha udržiavať bezpečnosť potravín tým, že zabraňuje znehodnoteniu (ničí bakteriálne spóry).
  • Pomáha odstraňovať nečistoty z povrchov.
  • Má výbornú penivosť.
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.