Články a encyklopédie

LCHF baklažánová pizza

LCHF baklažánová pizza

LCHF baklažánová pizza

Baklažánová pizza LCHF je skutočnou špecialitou, ktorú môžete podávať aj hosťom. Zabudnite na klasickú pizzu. Pozrite si recept na LCHF baklažánovú pizzu...

Popis

LCHF baklažánová pizza


Výživová hodnota:
Sacharidy: 8 % (13 g)
Vláknina 9 g
Tuky: 69 % (51 g)
Bielkoviny: 23 % (38 g)
Kalórie: 691


Zloženie:

  • 2 baklažány,
  • 1/3 šálky olivového oleja,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 žltá cibuľa,
  • 300 g mletého hovädzieho mäsa,
  • 200 g paradajkovej omáčky,
  • 1 lyžička soli,
  • ½ lyžičky papriky,
  • ½ čajovej lyžičky škorice (voliteľné),
  • 200 g syra,
  • 4 polievkové lyžice nasekaného čerstvého oregana.


Príprava:

  1. Rúru vyhrejeme na 200°C.
  2. Baklažány pozdĺžne prekrojíme (plátky by nemali byť hrubšie ako 1 cm). Obidve strany každého plátku baklažánu potrieme olivovým olejom a potom plátky uložíme na papier na pečenie, ktorý sme si predtým pripravili na plech.
  3. Pečieme asi 20 minút – plátky baklažánu by mali mierne zhnednúť.
    Na zvyšnom oleji orestujeme cesnak a cibuľu (opekáme aspoň 3-4 minúty).
  4. Pridajte hovädzie mäso, ktoré by malo byť opečené až do konca, a paradajkovú omáčku, všetko dochuťte soľou a korením a potom varte ďalších 10 minút.
  5. Plátky baklažánu vyberieme z rúry a na každý rozložíme mleté ​​mäso. Každý plátok posypeme syrom a oreganom. Vráťte plátky do rúry, kým sa syr neroztopí.
  6. Podávame so zeleným šalátom, pokvapkané olivovým olejom.

 

Tip: 
Nezastavujte sa pri oregane. Do skvelej baklažánovej pizze môžete pridať čerstvú bazalku a dokonca aj petržlenovú vňať.

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.