Články a encyklopédie

LCHF čučoriedková zmrzlina

LCHF čučoriedková zmrzlina

LCHF čučoriedková zmrzlina

Čučoriedková zmrzlina LCHF je skvelým dezertom na schladenie v horúcich letných dňoch. Ak máte radi čučoriedky, budete ju milovať! Pozrite si recept na výrobu LCHF čučoriedkovej zmrzliny...

Popis

LCHF čučoriedková zmrzlina


Výživová hodnota:

  • Sacharidy: 7 % (6 g)
  • Vláknina: 1 g
  • Tuky: 87 % (31 g)
  • Bielkoviny: 6 % (5 g)
  • Kalórie: 317

 

Zloženie:

  • 1 šálka sladkej smotany,
  • 3 vaječné žĺtky,
  • 1 polievková lyžica erytritolu,
  • ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu,
  • ½ lyžičky kardamónu,
  • ½ citróna (iba kôra),
  • 200 g mascarpone,
  • 170 g mrazených čučoriedok alebo černíc.

 

Príprava:

  1. Vyberieme čučoriedky alebo černice z mrazničky. Šľahačku vyšľaháme.
  2. Do misky rozbijeme vajíčko a oddelíme žĺtky. Pridáme erytritol, vanilkový extrakt, kardamón a citrónovú kôru. Miešame mixérom.
  3. Mascarpone vymiešame so žĺtkami a pridáme šľahačku.
  4. Teraz do zmesi pridáme čučoriedky alebo černice. Po celú dobu miešame a potom vložíme nádobu do mrazničky.
  5. Zmrzlinu premiešame každých 15 minút, kým úplne nestvrdne (približne 1-1,5 hodiny).
  6. Tip:
    Namiesto čučoriedok možno pridať maliny, pretože obsahujú menej sacharidov. Mascarpone môžeme nahradiť smotanovým syrom alebo ricottou.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.