Články a encyklopédie

LCHF Cuketové "špagety" bolognese

LCHF Cuketové "špagety" bolognese

LCHF Cuketové "špagety" bolognese

LCHF cuketové "špagety" bolognese dostali svoj názov podľa svojho tvaru, keďže v skutočnosti pripomínajú skutočné špagety. Pozrite si recept na LCHF cuketové "špagety" Bolognese...

Popis

LCHF cuketové "špagety" na boloňský spôsob


Výživová hodnota:
Sacharidy: 9 % (10 g)
Vláknina: 4 g
Tuky: 66 % (31 g)
Bielkoviny: 25 % (26 g)
Kalórie: 433


Sestavine:

  • 1 žltá cibuľa,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 80 g stonkového zeleru,
  • 680 g hovädzieho mäsa,
  • 80 g masla,
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku,
  • 200 g drvených paradajok,
  • 1 lyžička soli,
  • ¼ lyžičky papriky,
  • 1 polievková lyžica sušeného oregana alebo bazalky,
  • voda (voliteľné),
  • 1 polievková lyžica Worcesterovej omáčky.
  • Na "špagety":
  • 1 kg cukety,
  • 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja,
  • soľ a korenie.

 

Príprava:

  1. Zeleninu nakrájame na malé kúsky. Opečte ho na masle alebo olivovom oleji do mäkka, potom pridajte hovädzie mäso.
  2. Zvyšujte teplotu, kým mäso nezíska peknú farbu. Pridáme zvyšné suroviny, premiešame a pečieme ďalších 15 minút pri miernej teplote.
  3. Ak je omáčka veľmi hustá, pridajte trochu vody.
  4. Pripravíme si „špagety“. Cuketu nakrájame na dlhé tenké pásiky a opražíme ich na masle alebo olivovom oleji. 1 minúta stačí.
  5. Ochutnajte omáčku a v prípade potreby pridajte soľ a korenie.
  6. "Špagety" sa podávajú s horúcou omáčkou a navrch ich môžeme posypať parmezánom.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.