Články a encyklopédie

LCHF gratinovaný baklažán

LCHF gratinovaný baklažán

LCHF gratinovaný baklažán

LCHF gratinovaný baklažán - jedlo, ktoré očarí celú rodinu. Môžete si ho pripraviť pre seba alebo ním prekvapiť svojich hostí, ktorí budú nepochybne ohromení! Pozrite si recept na LCHF gratinovaný baklažán...

Popis

LCHF gratinovaný baklažán


Výživová hodnota:
Sacharidy: 12 % (14 g)
Vláknina: 8 g
Tuky: 74 % (38 g)
Bielkoviny: 14 % (16 g)
Kalórie: 480


Zloženie: 

  • 1 kg baklažánu,
  • 2 žlté cibule,
  • 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja,
  • 1 polievková lyžica sušených lístkov mäty,
  • 1/3 šálky čerstvej petržlenovej vňate, jemne nasekanej
  • 100 g strúhaného syra,
  • ¾ šálky sladkej smotany,
  • soľ a korenie.

 

Príprava:

  1. Baklažán nakrájajte na plátky hrubé 1 cm.
  2. Potrieme ich z oboch strán olivovým olejom a soľou, potom polovicu baklažánov poukladáme na papier na pečenie do pekáča. Pečieme pri teplote 200°C dozlatista.
  3. Medzitým si nakrájame cibuľu, opražíme ju a dochutíme soľou a korením.
  4. Na baklažán z rúry položíme vrstvu cibule, pridáme mätu, petržlenovú vňať a 2/3 syra.
  5. Navrch dáme vrstvu baklažánu, posypeme strúhaným syrom.
  6. Potom vrch polejeme ešte smotanou a všetko spolu pečieme 30 minút pri 220°C.
  7. Baklažány môžu byť ozdobené petržlenovou vňaťou.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.