Články a encyklopédie

LCHF grécky šalát

LCHF grécky šalát

LCHF grécky šalát

Grécky šalát je obľúbeným letným jedlom – dá sa použiť ako hlavný chod alebo ako príloha k mäsu. Pozrite si recept na LCHF grécky šalát...

Popis

LCHF grécky šalát


Výživová hodnota:
Sacharidy: 10 % (15 g)
Vláknina: 5 g
Tuky: 78 % (51 g)
Bielkoviny: 12 % (17 g)
Kalórie: 586


Zloženie:

  • 3 zrelé paradajky,
  • ½ uhorky,
  • ½ červenej cibule,
  • ½ zelenej papriky,
  • 150 g syra feta,
  • 10 čiernych olív,
  • 4 lyžice olivového oleja,
  • ½ lyžice červeného vínneho octu,
  • soľ a korenie,
  • 2 čajové lyžičky sušeného oregana.

 

Príprava:

  1. Nakrájajte paradajky a uhorky na kúsky a nakrájajte aj papriku a cibuľu.
  2. Nasekané ingrediencie zmiešame vo veľkej mise spolu so syrom feta a olivami, potom pridáme olivový olej a ocot.
  3. Soľ podľa chuti a korenie, ak je to žiaduce.
  4. Posypeme oreganom a podávame.

 

Tip:

Na prípravu gréckeho šalátu použite cherry paradajky.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.