Články a encyklopédie

LCHF guláš

LCHF guláš

LCHF guláš

Nikdy neurobíte dobrý guláš? Skúste si pripraviť jahňací guláš, ktorý je tou pravou hviezdou medzi gulášmi. Môžete použiť aj akékoľvek iné mäso. Pozrite si recept na prípravu LCHF gulášu...

Popis

LCHF guláš


Výživová hodnota:
Sacharidy: 9 % (11 g),
Vláknina: 4 g,
Tuky: 78 % (42 g),
Bielkoviny: 13 % (16 g),
Kalórie: 491


Zloženie:

  • 1 žltá cibuľa,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • koreň zeleru,
  • 1 červená paprika,
  • 400 g jahňacieho alebo mletého hovädzieho mäsa,
  • 100 g masla,
  • 1 lyžica mletej papriky,
  • ¼ lyžičky kajenského korenia,
  • 1 polievková lyžica oregana,
  • ½ lyžice drvených semien rasce,
  • 1 lyžička soli,
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia,
  • 3 drvené paradajky,
  • 2-3 šálky vody,
  • 1 šálka kyslej smotany a čerstvá petržlenová vňať – obe na ozdobu.


Príprava:

  1. Zeleninu ošúpeme a nakrájame.
  2. Na panvici na strednej teplote rozpustíme maslo (môžeme použiť aj olej), na ktorom orestujeme cibuľu a následne cesnak.
  3. Pridáme mleté ​​mäso a občas premiešame. Varte do zhnednutia.
  4. Pridajte papriku, zeler, papriku, kajenské korenie, oregano, rascu, soľ a korenie.
  5. Miešajte asi 1 minútu, potom pridajte paradajky a vodu.
  6. Zvýšime teplotu, aby začala vrieť. Malo by to vrieť asi 10 minút.
  7. Guláš podávame tak, že navrch posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme pridať aj lyžicu kyslej smotany.


Tip:
Hlavnou hviezdou tohto guláša je jahňacina, ale môžete do nej použiť aj akýkoľvek iný druh mäsa. Hovädzie mäso je druhou najlepšou voľbou, nasleduje kuracie mäso, ktoré má menej výraznú chuť. Guláš, ako všetky druhy polievok, rozvíja svoju chuť po dni alebo dvoch. Namiesto čistého masla si môžete pripraviť polovicu masla a polovicu olivového oleja na vyprážanie.


 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.