Články a encyklopédie

LCHF hubová polievka

LCHF hubová polievka

LCHF hubová polievka

Hubová polievka LCHF poteší všetkých milovníkov klasických hubových polievok. Okrem iného obsahuje aj opečené plátky prosciutta! Pozrite si recept na prípravu LCHF hubovej polievky...

Popis

LCHF hubová polievka


Výživová hodnota:
Sacharidy: 5 % (11 g)
Vláknina: 2 g
Tuky: 89 % (95 g)
Bielkoviny: 6 % (15 g)
Kalórie: 960


Zloženie:

  • 85 g prosciutta,
  • 1 žltá cibuľa,
  • 400 g húb,
  • 100 g masla,
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu,
  • 1 čajová lyžička morskej soli,
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia,
  • 1/3 šálky suchého bieleho vína,
  • 200 g smotanového syra,
  • 2 šálky vody,
  • 4 vaječné žĺtky,
  • 1 šálka sladkej smotany.
  • Na petržlenový olej:
  • ½ šálky olivového oleja,
  • trochu čerstvej petržlenovej vňate,
  • soľ a korenie.

 

Príprava:

  1. Rúru vyhrejeme na 150°C a na plech do nej uložíme tenké plátky prosciutta. Počas sušenia ich niekoľkokrát obráťte. Sušenie trvá asi 30 minút.
  2. Na masle orestujeme cibuľu a huby. Dochutíme soľou, korením a tymianom.
  3. Pridajte syr, vodu a víno. Premiešame a necháme prejsť varom, potom znížime teplotu a varíme ďalších 15 minút.
  4. Vmiešame smotanu, do ktorej pridáme aj žĺtky.
  5. Pridáme olej, petržlenovú vňať, soľ a korenie.
  6. Pred podávaním polievku polejte lyžicou petržlenového oleja.
  7. Tip: Namiesto vína môžete použiť aj citrónovú šťavu.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.