Články a encyklopédie

LCHF musaka

LCHF musaka

LCHF musaka

Musaka je mnohými považovaná za grécke jedlo, hoci v skutočnosti ide o jedlo, ktoré pochádza z Arábie. LCHF musaka obsahuje baklažán a kuracie alebo iné mäso podľa vlastného výberu. Pozrite si recept na LCHF musaku...

Popis

LCHF musaka


Výživová hodnota:
Sacharidy: 6 % (10 g)
Vláknina: 5 g
Tuky: 73 % (57 g)
Bielkoviny: 21 % (38 g)
Kalórie: 707


Zloženie:

  • 150 g baklažánu,
  • 4 lyžice olivového oleja,
  • 1 žltá cibuľa,
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 čajová lyžička mletej škorice,
  • 1 lyžica mletej papriky,
  • 1 polievková lyžica oregana,
  • 1 lyžička soli,
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia,
  • 1 ¼ kg mletého kuracieho mäsa alebo iného druhu mäsa podľa vlastného výberu,
  • ½ šálky paradajkovej omáčky.

 

Na bešamel:

 

  • 85 g smotanového syra,
  • ½ šálky kyslej smotany,
  • 1 strúčik cesnaku, prelisovaný
  • ¼ lyžičky soli,
  • 200 g strúhaného syra podľa vlastného výberu.

 

Príprava:

  1. Rúru vyhrejeme na 185 °C.
  2. Baklažán nakrájame na malé kocky. Vo veľkej panvici rýchlo opečte baklažány na olivovom oleji, pridajte soľ a korenie.
  3. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a ostatné koreniny. Smažte, kým cibuľa a baklažán nezmäknú a nezískajú farbu.
  4. Teraz pridajte mleté ​​mäso na panvicu a po pár minútach smaženia paradajkovú omáčku.
  5. Suroviny na bešamel zmiešame v miske (polovicu strúhaného syra si necháme na vrch!)
  6. Bešamel necháme pár minút postáť, aby zhustol.
  7. Teraz vložte mäso a baklažán do zapekacej misy, na vrch nasypte bešamel a trochu strúhaného syra.
  8. Pečte asi 20 minút alebo kým syr nezozlatne. Musaku môžeme posypať syrom aj po upečení.

 

Tip:
K musake možno pridať veľkú misu šalátu s listovou zeleninou, syrom feta, červenou cibuľou a olivami.


 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.