Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie vášho používateľského zážitku a poskytovanie obsahu. Niektoré sú nevyhnutné na správne fungovanie stránky, iné sú voliteľné a môžu sa používať na prispôsobenie reklám - viac informácií.
Ďalšie informácie o používaní osobných údajov spoločnosťou Google nájdete tu: Google’s Privacy & Terms site.
Lipové kvety sú v Slovinsku veľmi obľúbené v rôznych čajových zmesiach, pre ich príjemnú vôňu a chuť. Čaj vyrobený len z lipových kvetov sa tiež cení, najmä v zimnom období, keď sme citlivejší na vonkajšie faktory.
V latinčine sa rastlina nazýva tilia vulgaris.
Pri bylinkových čajoch je obzvlášť dôležitá správna príprava a dávkovanie. Zlatým pravidlom je pripravovať ich vždy čerstvé a podľa návodu, ktorý platí pre konkrétnu rastlinu.
Existujú tri spôsoby prípravy bylinkového čaju.
1. Nálev je najrozšírenejšia forma prípravy bylinkových čajov. Usušené rastliny sa zalejú vriacou vodou s teplotou 90 stupňov Celzia a nechajú sa 5-15 minút odstáť, potom sa čaj scedí.
2. Zálievka je vyrobená z bylín, ktoré sú veľmi citlivé na teplo. Zalejú sa vodou pri izbovej teplote a nechajú sa cez noc odstáť, potom sa scedia.
3. Z koreňov, kôry alebo semien sa zvyčajne pripravuje odvar. Byliny sa privedú do varu v studenej vode, potom sa povaria 10-20 minút a scedia.
Ak nemôžete piť čaj bez prísad, pridajte doň med alebo citrón, ale až keď vychladne natoľko, že je vlažný - len tak teplota nezničí prospešné látky v mede resp. citróne.
Spôsob použitia: 1 polievkovú lyžicu zalejte 250 ml horúcej vody, nechajte prikryté 15 minút odstáť, potom sceďte.
Tip: Ľudia so srdcovým ochorením by ho mali používať opatrne.
Zloženie: lipové kvety.
Netto hmotnosť: 25 g
Upozornenie: Výrobok nie je náhradou vyváženej a pestrej stravy a zdravého životného štýlu.
Skladovanie: Skladujte v suchu pri teplote 5-25 °C.
Pondelok až štvrtok: od 8:00 do 16:00
Piatok: od 8:00 do 14:00
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.