Mandľový olej (Prunus dulcis)
Mandľový olej možno použiť ako liek na tmavé kruhy pod očami. Na tento účel ho používame každý večer..
Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie vášho používateľského zážitku a poskytovanie obsahu. Niektoré sú nevyhnutné na správne fungovanie stránky, iné sú voliteľné a môžu sa používať na prispôsobenie reklám - viac informácií.
Ďalšie informácie o používaní osobných údajov spoločnosťou Google nájdete tu: Google’s Privacy & Terms site.
Ghee maslo nás chráni pred kalcifikáciou tepien známou ako ateroskleróza. To môže vyvolať rozvoj závažných kardiovaskulárnych ochorení. Zoznámte sa s maslom ghee a prečítajte si celý popis...
Popis
Ghee maslo sa získava z:
Kravské mlieko
Kravje mleko
Latinský názov:
/
Iné názvy masla:
Zlaté ghe, kulinárske zlato
Popis masla a postup výroby
Kravské mlieko je tekutina získaná z mliečnych žliaz samíc kráv. Obsahuje veľké množstvo vody a živín.
Ghee maslo je prečistené maslo, ktoré sa dnes získava najmä z kravského mlieka, ale v minulosti sa vyrábalo výlučne z mlieka vodných byvolov. Výroba masla ghee je značne odlišná od výroby bežného prečisteného masla, kde je proces výroby ukončený, keď sa voda odparí a tuk sa oddelí od mliečnej sušiny. K výrobe masla ghee patrí aj varenie masla, čím je možné získať ochutené maslo s príjemnou vôňou.
Kvalitné maslo ghee spoznáte podľa zlatistej farby, ktorá je viditeľná pri izbovej teplote. V pevnom stave je maslo zvyčajne biele, ale môže mať aj zlatú farbu.
Použitie masla:
Ghee maslo sa tradične používa v indickej kuchyni. Je vhodné na varenie, vyprážanie a zapekanie. Často sa používa pri príprave cesta a príloh.
Neobsahuje laktózu a kazeín, keďže oba produkty sú odstránené počas výrobného procesu. Práve z tohto dôvodu ho konzumujú jedinci, ktorí sú alergickí na mliečne výrobky. Maslo podporuje rast zdravých baktérií v črevách, čo zlepšuje trávenie. Obsahuje veľké množstvo zdravých mastných kyselín, ktoré sa vstrebávajú priamo do pečene ako sacharidy a využívajú sa ako zdroj energie. Konjugovaná kyselina linolová, ktorá sa nachádza v ghee, sa spája s prevenciou rakoviny a obezity.
Je výborným zdrojom vitamínov rozpustných v tukoch K, A a E.
Recepty:
Pomocou ghee masla pripravíme chutné banány, do ktorých pridáme aj škoricu. Potrebujeme:
Banán nakrájajte na kúsky. Existujú dva spôsoby prípravy. V prvom prípade môžu byť kúsky banánov zmiešané s maslom ghee a hlboko zmrazené. Ďalší spôsob prípravy zahŕňa použitie čerstvých banánov zmiešaných s ghee. Zmrazené banány rozmrazte a navrch posypte škoricou. To isté robíme s čerstvými banánmi. Podávame ako dezert.
Vedeli ste? Najnovšie zistenia:
Ajurvédska medicína odporúča použitie masla ghee na starostlivosť o pokožku. Maslo má znižovať viditeľnosť jaziev a strií.
Keďže maslo ghee obsahuje veľké množstvo vitamínu K, môže nám pomôcť udržiavať zdravé kosti. Vápnik je minerál, ktorý je nevyhnutný pre normálnu tvorbu a rast kostí. Maslo nás chráni aj pred kalcifikáciou tepien, známou ako ateroskleróza. To môže vyvolať rozvoj závažných kardiovaskulárnych ochorení.
Mandľový olej možno použiť ako liek na tmavé kruhy pod očami. Na tento účel ho používame každý večer..
Oxidácia je jednou z hlavných príčin predčasných príznakov starnutia. Jeho účinok možno znížiť použi..
Pondelok až štvrtok: od 8:00 do 16:00
Piatok: od 8:00 do 14:00
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.