10 dôvodov, prečo používať Aloe Vera toto leto.
Skoncujte s nechcenými popáleninami toto leto s pomocou Aloe Vera. V tomto článku nájdete 10 dôvodov..
Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie vášho používateľského zážitku a poskytovanie obsahu. Niektoré sú nevyhnutné na správne fungovanie stránky, iné sú voliteľné a môžu sa používať na prispôsobenie reklám - viac informácií.
Ďalšie informácie o používaní osobných údajov spoločnosťou Google nájdete tu: Google’s Privacy & Terms site.
Mangostána je bohatá na vitamín C, pôsobí protizápalovo a je kvalitným pomocníkom proti anémii, cholesterole a...
Popis
Mangostána sa konzumuje ako iné stolové ovocie. Je to tropický vždyzelený strom, o ktorom sa predpokladá, že pochádza z Indonézie a je široko dostupný v niekoľkých regiónoch juhovýchodnej Ázie, ako je Singapur, Malajzia, Thajsko a Vietnam a tiež v niektorých oblastiach Afriky. Fialová mangostána je známa pre svoj jedinečný vzhľad a chuť a je často považovaná ako kráľovná tropického ovocia, najmä v orientálnom svete.
Mangostána bola kedysi považovaná za súčasť tradičnej medicíny v rôznych ázijských krajinách. Zdravotné benefity mangostány sú známe už od 18. storočia. Najväčšie výhody mangostány spočívajú v ukladaní základných živín potrebných pre normálny rast, vývoj a celkovú výživovú pohodu.
Používa sa na zlepšenie liečby infekcií močových ciest (UTI), kvapavky, afty, tuberkulózy, rakoviny, osteoartritídy, hnačky, stimuluje imunitný systém a zlepšuje duševné zdravie.
Vedecký výskum v tejto oblasti nenájdeme, no je známy laboratórny test ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), ktorý napríklad ukázal, že 1 unca (31,10347687 g) mangostánovej šťavy obsahuje 20 až 30-krát väčšiu kapacitu absorbovať voľné radikály ako rovnaké množstvo iného ovocia alebo zeleniny.
Šťavu zo šupky mangostány môžete použiť ako masku, aby bola vaša pokožka opäť napnutá a pevná.
Tehotné ženy by sa mali radšej vyhnúť konzumácii ovocia, pretože nie sú známe žiadne štúdie o vplyve na plod.
Pred konzumáciou plody mangostány dôkladne umyte pod tečúcou vodou a utrite mäkkou utierkou.
Plody nie sú jedlé v celku a majú horkú chuť.
Zrelé ovocie by sa malo skladovať na chladnom a suchom mieste.
Jedna šálka konzervovanej mangostány má 143 kalórií a na 100 g:
Bielkoviny 0,41 g
Celkový lipid (tuk) 0,58 g
Sacharidy, s rozdielom 17,91g
Vláknina celkovo 1,8 g
MINERÁLY
Vápnik, Ca mg 12
Železo, Fe mg 0,30
Horčík, Mg mg 13
Fosfor, P mg 8
Draslík, K mg 48
Sodík, na mg 7
Zinok, Zn mg 0,21
VITAMÍNY
Vitamín C, celkovo
kyselina askorbová 2,9 mg
Tiamín mg 0,054
Riboflavín mg 0,054
Niacín mg 0,286
Vitamín B-6 mg 0,018
Folát, DFE µg 31
Vitamín B-12 µg 0,00
Vitamín A, RAE µg 2
Vitamín A, IU IU 35
Vitamín D (D2 + D3) µg 0,0
Skoncujte s nechcenými popáleninami toto leto s pomocou Aloe Vera. V tomto článku nájdete 10 dôvodov..
Tinktúra je bylinný extrakt, kde je hlavný alkohol. Extrakty boli kedysi životne dôležité pre ich pr..
Pondelok až štvrtok: od 8:00 do 16:00
Piatok: od 8:00 do 14:00
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.