Prírodný nápoj, ktorý pomáha pri chudnutí
U ľudí, ktorí počas diéty a cvičenia konzumujú veľké množstvo vitamínu C, dochádza k rýchlejšiemu sp..
Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie vášho používateľského zážitku a poskytovanie obsahu. Niektoré sú nevyhnutné na správne fungovanie stránky, iné sú voliteľné a môžu sa používať na prispôsobenie reklám - viac informácií.
Ďalšie informácie o používaní osobných údajov spoločnosťou Google nájdete tu: Google’s Privacy & Terms site.
Domáca nutella je zdravá a zároveň skvelý dezert na každý deň. Pozrite si tento jednoduchý recept, zozbierajte ingrediencie a oslaďte si život.
Popis
Dnešné počasie je ideálne na sladenie! Máte chuť na nutellu? Dali by ste si ju? Nemyslíme tých 500g z obchodu, ale z domácej kuchyne. S jednoduchými ingredienciami, ktoré (takmer) určite nájdete doma. Ak vám nejaká ingrediencia chýba, myslím, že sa oplatí ísť ju kúpiť.
Túto nutellu odporúčame hlavne preto, že je zdravá, čo je dôležitá informácia hlavne pre tých, ktorí by sa chceli pred skokom do plaviek trochu postarať o svoje telo.
Výhodou tohto receptu na nutellu je, že je pekne roztierateľná, nie je suchá a samozrejme, aby sme nezabudli, je ideálna aj na jedenie lyžičkou. Aby toho ale nebolo veľa, prispôsobíme recept, ktorý bude akurát na uspokojenie chuťových buniek.
Na zdravú domácu nutellu potrebujete:
Postup: Rúru predhrejeme na 350°C. Lieskové orechy dáme na plech v jednej vrstve a necháme piecť 12-15 minút, ak sú surové, alebo 8-10 minút*, ak sú už opečené. Mali by sa piecť len tak dlho, aby sa zohrial ich prírodný olej a po vychladnutí sa dala ľahšie odstrániť šupka. Potom vložíme pražené lieskové orechy do utierky a premiešame, aby sme odstránili šupky. Prečo je to dôležité? Pretože tak bude mať vaša Nutella ešte krémovejšiu textúru.
Keď sa vám zdá, že sú lieskové orechy dostatočne očistené, vložte ich do mixéra a melte ich na nízkej rýchlosti asi 10 minút. Môžete mixer zastaviť, ak sa prilepia na steny mixéra. Medzitým, kým máte lieskové orechy v mixéri, zohrejte čokoládu a kakao v mikrovlnnej rúre. Zahrievajte 30 sekúnd. Ak nemáte mikrovlnku, môžete použiť tradičnú metódu a roztopiť ich nad parou. Keď sa vrátite k mixéru a vidíte, že hmota je už dostatočne krémová a hladká, pridáte rozpustenú čokoládu, morskú soľ a vanilkovú esenciu. Nechajte mixér ďalej mlieť. Oslaďte podľa želania. Je dôležité pridávať cukor postupne, pretože to môže ovplyvniť hustotu.
Po dokončení procesu uložte hmotu do nádoby alebo fľaše. Spotrebujte do troch týždňov (alebo do jedného dňa :)).
Prajeme pekný sladký deň.
U ľudí, ktorí počas diéty a cvičenia konzumujú veľké množstvo vitamínu C, dochádza k rýchlejšiemu sp..
Poznáte už jedlo, ktoré funguje v boji proti prebytočnému tuku? Ak nie, pozývame vás spoznať ju v to..
Pondelok až štvrtok: od 8:00 do 16:00
Piatok: od 8:00 do 14:00
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.