Články a encyklopédie

Alginát sodný

Alginát sodný

Alginát sodný

Alginát sodný je želatinizujúci prostriedok za studena, ktorý na vytvorenie gélu nevyžaduje teplo. Používa sa ako stabilizátor. Prečítajte si o algináte sodnom a prečítajte si celý popis...

Popis

Alginát sodný

Čo je alginát sodný?

Alginát sodný sa získava z hnedých morských rias. Používa sa ako stabilizátor pre zmrzlinu, jogurt, smotanu a syr. Pôsobí ako zahusťovadlo a emulgátor do šalátov, pudingov, džemov, paradajkovej šťavy a konzerv. Je to hydratačný prostriedok na rezance, chlieb, studené a mrazené výrobky. V prítomnosti vápnika a kyslého prostredia vytvára odolné gély.

Je to studený želatinizujúci prostriedok, ktorý na vytvorenie gélu nevyžaduje teplo. Najčastejšie sa používa v kombinácii s laktátom vápenatým alebo chloridom vápenatým v procese sférifikácie.

Keď sa do farby pridá alginát sodný, zvýši sa hrúbka hmoty. Je to užitočné pri pokuse o úpravu konzistencie produktu bez zmeny jeho farby.

Chelátor je akákoľvek látka, ktorá odstraňuje toxíny ťažkých kovov z krvného obehu. Toxíny ťažkých kovov sa nachádzajú v krvnom obehu z rôznych dôvodov, vrátane nesprávnej stravy, vystavenia znečistenému prostrediu a vystaveniu škodlivým materiálom. V roku 1966 National Institutes of Health publikoval zistenia, že alginát sodný v určitých dávkach bol schopný znížiť absorpciu kovového stroncia.

Výhody použitia alginátu sodného:

  • Používa sa ako stabilizátor.
  • Používa sa ako želírovací prostriedok.
  • Pôsobí tiež ako chelátor.
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.