Články a encyklopédie

Guarová guma

Guarová guma

Guarová guma

Podľa výskumov guarová guma normalizuje hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Spoznajte guarovú gumu a prečítajte si celý popis...

Popis

Guarová guma

Čo je guarová guma?

Guarová guma je látka získaná mletím endospermu plodov guarových strukov. Najčastejšie sa používa ako emulgátor alebo zahusťovadlo v rôznych druhoch potravín a v kozmetike.

Má podobné vlastnosti ako xantánová guma, je však neionogénna, preto sa dá použiť vo väčšom množstve produktov. Často sa pridáva do tekutých mydiel, pleťových vôd, krémov, sprchových gélov a šampónov.

Používa sa tiež na stabilizáciu, emulgáciu a zahustenie textúry niektorých potravín a priemyselných výrobkov, ako je kokosové alebo mandľové mlieko vo fľašiach, jogurty, polievky, výživové doplnky atď.

Látka je dobre rozpustná vo vode, ale nie je vhodná na použitie vo formuláciách obsahujúcich bórax alebo vápnik.

Výskumy ukazujú, že guarová guma normalizuje hladinu cukru a cholesterolu v krvi.


Výhody používania guarovej gumy:

  • Používa sa na stabilizáciu, emulgáciu a zahustenie textúry potravín.
  • Normalizuje hladinu krvného cukru a cholesterolu v krvi.
  • Bežná zložka kozmetických výrobkov.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.