Články a encyklopédie

Kyselina myristová

Kyselina myristová

Kyselina myristová

Jednou z jej primárnych vlastností je klzkosť, vďaka ktorej je známa svojou vysokou mierou absorpcie v pokožke. Získajte informácie o kyseline myristovej a prečítajte si celý popis...

Popis

Kyselina myristová

Čo je kyselina myristová?

Kyselina myristová alebo kyselina tetradekánová je mastná kyselina, ktorá sa nachádza v muškátovom oriešku, palmovom oleji, kokosovom oleji, maslovom tuku a v spermacetíne, veľrybím oleji. Je to metylester zmiešaných mastných kyselín vyrobený frakčnou destiláciou kokosového oleja a iných rastlinných olejov. V kozmetickom priemysle sa používa ako: vôňa, povrchovo aktívna látka, čistiaci prostriedok a emulgátor.

Jednou z jeho primárnych vlastností je klzkosť, vďaka ktorej je známy svojou vysokou mierou absorpcie v pokožke. Je široko používaný ako surovina pri výrobe emulgátorov, aniónových a neiónových povrchovo aktívnych látok, esterov a aróm.

Rozoznáva sa ako biela kryštalická pevná látka, ktorá je čiastočne rozpustná vo vode.


Výhody použitia kyseliny myristovej:

  • Používa sa hlavne ako povrchovo aktívna látka, čistiaci a zahusťovací prostriedok.
  • Má dobré emulgačné vlastnosti.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.