Články a encyklopédie

Kyselina stearová

Kyselina stearová

Kyselina stearová

Kyselina stearová pôsobí ako stabilizátor emulzie a má zahusťovacie vlastnosti. Prečítajte si o kyseline stearovej a prečítajte si celý popis...

Popis

Kyselina stearová

Čo je kyselina stearová?

Kyselina stearová je mastná kyselina, ktorá sa nachádza najmä v živočíšnych derivátoch, ale aj v rastlinných tukoch. Používa sa v rôznych kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti ako vôňa, povrchovo aktívna látka a emulgátor. Používa sa tiež ako základ na výrobu iných zlúčenín mastných kyselín používaných ako emulzie, zmäkčovadlá a mazivá. Je prítomný ako prísada do sviečok, plastov, výživových doplnkov, olejových pastelov atď. Je tiež prísadou do mydiel vyrobených z rastlinného oleja, kde sa používa na tvrdnutie produktu.

Jej použitie bolo schválené FDA.

Rozoznáva sa ako biela až žltkastá látka s olejovým zápachom. Je nerozpustná vo vode a rozpustná v oleji a alkoholoch.


Výhody používania kyseliny stearovej:

  • Pôsobí ako stabilizátor emulzie.
  • Má účinné zahusťovacie vlastnosti.
  • Poskytuje jemný a chladivý pocit na pokožke. Často sa používa v mazivách.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.