Články a encyklopédie

Tapioka - škrob

Tapioka - škrob

Tapioka - škrob

Tapioka – škrob neobsahuje lepok, preto je tou správnou voľbou pre ľudí s intoleranciou lepku. Spoznajte tapiokový škrob a prečítajte si celý popis...

Popis

Tapioka - škrob  (Tapioca Starch)

Čo je tapiokový škrob?

Tapioka – škrob sa vyrába z koreňa rastliny. Hoci sa dá použiť ako múka na pečenie, používa sa hlavne ako zahusťovadlo. Tapioka je široko používaná v ázijskej kuchyni, najmä v thajských receptoch.

Tapioka neobsahuje lepok, preto je tou správnou voľbou pre ľudí s intoleranciou lepku, keďže sa dá použiť ako pri pečení, tak aj pri varení na zahustenie pokrmov. Je tiež bez bielkovín, takže je dobrou voľbou pre tých, ktorí sa snažia znížiť príjem bielkovín.

Používa sa na prípravu chleba, pridáva sa do pudingov a iných dezertov či snackov, často sa pridáva aj do polievok a omáčok. Má neutrálnu chuť a veľkú zahusťovaciu schopnosť.


Výhody používania tapiokového škrobu:

  • Zahusťovadlo často používané v ázijskej a thajskej kuchyni.
  • Neobsahuje lepok ani bielkoviny.
  • Na prípravu chleba a zákuskov.
  • Pridanie do polievok a omáčok.
  • Neutrálna chuť a veľká zahusťovacia sila.
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.