
Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie vášho používateľského zážitku a poskytovanie obsahu. Niektoré sú nevyhnutné na správne fungovanie stránky, iné sú voliteľné a môžu sa používať na prispôsobenie reklám - viac informácií.
Ďalšie informácie o používaní osobných údajov spoločnosťou Google nájdete tu: Google’s Privacy & Terms site.
Drožďové vločky (anglicky nutritional yeast) sú neaktívna forma suchého droždia. Aj keď sú vyrobené z droždia, nepoužívajú sa na fermentáciu alebo pečenie, pretože kvasné bunky po spracovaní už nie sú aktívne. Používajú sa ako prídavok do jedál k zlepšeniu chuti a výživovej hodnoty.
Pre svoju špecifickú chuť a textúru sa často používajú namiesto syra pri príprave jedál. Majú špeciálnu orieškovú, krémovú chuť, ktorá pripomína syr, najmä parmezán.
BIO Drožďové vločky značky Smart organic z radu Bett'r ponúkajú nespočetné množstvo možností využitia v kulinárike. Môžu byť použité:
Použitie týchto drožďových vločiek je rozšírené aj medzi vegánmi, všetkých však nadchne skutočnost, že sú vyrobené bez GMO.
Vynikajú vysokým obsahom bielkovín a vlákniny - obsahují až 29 g bielkovin a 17 g vlákniny na 100 g!
Odporúčané použitie: 2 polievkové lyžice denne, zmiešané v mlieku alebo džúse. Môžu sa používať vo vegánskych receptoch alebo ako prísada do proteínových nápojov s cieľom zlepšiť výživovú hodnotu.
Priemerná výživová hodnota | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1445 kJ / 343 kcal |
Tuky | 4,1 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,8 g |
Sacharidy | 39 g |
- z toho cukry | 2,2 g |
Vláknina | 17 g |
Bielkoviny | 29 g |
Soľ | 0,97 g |
Zloženie: droždie*, pšeničná múka*, morská soľ. *Z certifikovanej ekologickej produkcie. BG-BIO-22. Poľnohospodárstvo EÚ. Krajina pôvodu: Nemecko.
Obsahujú lepok.
Netto hmotnosť: 100 g
Upozornenie: Skladovať na chladnom, tmavom a suchom mieste.
Pondelok až štvrtok: od 8:00 do 16:00
Piatok: od 8:00 do 14:00
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.