Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie vášho používateľského zážitku a poskytovanie obsahu. Niektoré sú nevyhnutné na správne fungovanie stránky, iné sú voliteľné a môžu sa používať na prispôsobenie reklám - viac informácií.
Ďalšie informácie o používaní osobných údajov spoločnosťou Google nájdete tu: Google’s Privacy & Terms site.
Fazuľa mungo (Vigna radiata) patrí do rodiny strukovín, ktoré sú jedinečným zdrojom bielkovín a vlákniny. Jej predkovia pochádzajú z Indie, kde je obzvlášť hojne využívaná. Rastlina dorastá od 30 cm do 1 metra.
Fazuľa mungo je všestranná strukovina, ktorá sa dá využiť mnohými spôsobmi:
Fazuľa mungo sa v Ázii používa už od staroveku. Pridávajú ju do tradičných jedál, ale pripravujú aj výborné palacinky s horúcou zemiakovou plnkou zvanou masala dosa. U nás je zatiaľ pomerne neznáma, no pomaly si získava na obľube.
V Európe sú obľúbené najmä jej klíčky, ktoré sú chrumkavé a majú sviežu chuť. Fazuľu si môžete naklíčiť aj sami a použiť ju na prípravu mnohých raw jedál.
Výhody produktu BIO Fazuľa Mungo značky Smart Organic:
Odporúčané použitie: Fazuľu opláchnite pod tečúcou studenou vodou. Odstráňte všetky nečistoty. Do hrnca vložte hrnček fazule a zalejte tromi hrnčekmi vody a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte, kým fazuľa nezmäkne, asi 20-30 minút. Scedíme a fazuľa je pripravená na použitie.
Výživová hodnota | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1481 kJ / 351 kcal |
Tuky | 1,3 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 53 g |
- z toho cukry | 6,6 g |
Vláknina | 16 g |
Bielkoviny | 24 g |
Soľ | 0,03 g |
Zloženie: BIO fazuľa mungo z certifikovanej bio produkcie (BG-BIO-22). Poľnohospodárstvo mimo EÚ.
Pôvod: Argentína
Netto hmotnosť: 500 g
Upozornenie: Skladujte na chladnom, suchom a tmavom mieste.
Pondelok až štvrtok: od 8:00 do 16:00
Piatok: od 8:00 do 14:00
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.