Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie vášho používateľského zážitku a poskytovanie obsahu. Niektoré sú nevyhnutné na správne fungovanie stránky, iné sú voliteľné a môžu sa používať na prispôsobenie reklám - viac informácií.
Ďalšie informácie o používaní osobných údajov spoločnosťou Google nájdete tu: Google’s Privacy & Terms site.
Olej z hroznových jadierok sa získava z výliskov, ktoré zostanú po lisovaní hrozna pri výrobe vína. Najprv je potrebné oddeliť šupky hrozna od stopiek a potom jadierka vysušiť a stlačiť. Množstvo oleja, ktoré sa získa, je relatívne malé: iba 2-3%, preto má olej aj o niečo vyššiu cenu.
V posledných rokoch je pre svoje vlastnosti a účinky čoraz obľúbenejšií a poznali ho už v staroveku. Okrem varenia sa olej používa na rôzne účely, napríklad na ochranu dreva ručne vyrábaných huslí a ako prísada do kozmetických výrobkov.
Keďže olej z hroznových jadierok patrí medzi stabilnejšie oleje, je vhodný aj na tepelnú úpravu ako varenie a pečenie. Napriek tomu sa odporúča pridávať ho do hotových teplých jedál a studených jedál, pretože si tak zachováva čo najviac želaných vlastností.
Priemerná výživová hodnoata | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 3700 kJ / 900 kcal |
Tuky | 100 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 12 g |
- z toho mononenasýtené mastné kyseliny | 17 g |
- z toho polynenasýtené mastné kyseliny | 71 g |
- z toho kyselina linolénová | 68 g |
Sacharidy | 0 g |
Bielkoviny | 0 g |
Soľ | 0 g |
Zloženie: 100% olej z hroznových jadierok z certifikovanej bioprodukcie. SI-EKO-002. poľnohospodárstvo EÚ.
Netto hmotnosť: 250 ml
Upozornenie: Výrobok nie je náhradou vyváženej a pestrej stravy a zdravého životného štýlu. Skladujte dobre uzatvorené na tmavom a chladnom mieste.
Pondelok až štvrtok: od 8:00 do 16:00
Piatok: od 8:00 do 14:00
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.