Kombu alebo Konbu
Kombu alebo konbu je jednou z troch najobľúbenejších morských rias v Japonsku. Okrem Kombu sú v Japo..
Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie vášho používateľského zážitku a poskytovanie obsahu. Niektoré sú nevyhnutné na správne fungovanie stránky, iné sú voliteľné a môžu sa používať na prispôsobenie reklám - viac informácií.
Ďalšie informácie o používaní osobných údajov spoločnosťou Google nájdete tu: Google’s Privacy & Terms site.
Vedecký výskum potvrdil, že chemické zlúčeniny nachádzajúce sa v riasach nori majú antikarcinogénne vlastnosti. Nori je ideálnou voľbou na cestovanie, keďže obsahuje množstvo živín. Zoznámte sa s nori a prečítajte si celý popis...
Popis
Stručný popis:
Nori je druh jedlej morskej riasy, ktorá sa často používa v ázijskej kuchyni. Jeho názov pochádza z japončiny a odkazuje na sušené listy červenej morskej riasy nazývanej porphyra yezoensis a porphyra tenera. Nori sa sušením sfarbí do čierno-zelenej farby. V ázijských krajinách sa často používa na prípravu občerstvenia, ale v Amerike sa tradične používa na prípravu slávneho sushi.
Nori obsahuje veľmi vysoké množstvo vitamínu B12, a preto je obľúbený najmä medzi ľuďmi s vegetariánskou stravou. Riasy sú tiež významným potravinovým zdrojom jódu, ktorého nedostatok môže u detí spôsobiť mentálnu retardáciu, hypotyreózu a zväčšenie štítnej žľazy.
Je bohatá na nenasýtené mastné kyseliny (obsahuje kyselinu linolovú, linolénovú a arachidónovú) a 50% mastných kyselín v morskej riase Nori sú kyseliny EPA. Nori obsahuje aj vysokú koncentráciu inozitolu a cholínu, ktoré sa podieľajú na spaľovaní tukov a vyživujú mozgové bunky.
Indikácie na použitie:
Vedecký výskum potvrdil, že chemické zlúčeniny nachádzajúce sa v riasach nori majú antikarcinogénne vlastnosti. Vedci z laboratória morskej biochemie pri Mie University v Japonsku zistili, že základná strava, do ktorej sa pridávajú riasy nori, zabraňuje tvorbe metastáz v čreve.
Riasa nori sa používa na zlepšenie celkového zdravia a prispieva k lepšiemu pocitu pohody.
Odporúčané použitie:
Vo väčšine prípadov sa nori používa na prípravu nápojov, ale dá sa konzumovať aj v kulinárskych špecialitách – jednou z nich je sushi. Nori a morské riasy vo všeobecnosti sú superpotraviny, ktoré, ak sú pravidelne zaradené do každodennej stravy, môžu prispieť k lepšiemu celkovému zdraviu každého jednotlivca.
Vedľajšie účinky:
Nori obsahuje veľa sodíka, takže dlhodobá konzumácia veľkého množstva morských rias by mohla viesť k chronickému zlyhaniu obličiek, cirhóze a kongestívnemu zlyhaniu srdca. Pokiaľ budeme dodržiavať návod na konzumáciu, tak sa to samozrejme stať nemôže.
Kontraindikácie:
Ľudia užívajúci lieky na krvný tlak by sa mali konzumácii vyhýbať. Jedinci s ochoreniami štítnej žľazy by tiež nemali konzumovať riasy a tehotné a dojčiace mamičky by sa mali pred užívaním poradiť so svojím lekárom.
Vedeli ste?
Kombu alebo konbu je jednou z troch najobľúbenejších morských rias v Japonsku. Okrem Kombu sú v Japo..
Vďaka svojej schopnosti koncentrovať živiny v morskej vode obsahuje Lithothamnium viac ako 32 vzácny..
Pondelok až štvrtok: od 8:00 do 16:00
Piatok: od 8:00 do 14:00
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.
Možnosť platby kartou. Zaručená ochrana osobných údajov prostredníctvom šifrovania SSL.